Stacks Image 8093

home

Stacks Image 8155
Nieuws

1 November 2021

1 November 2021

Santiago Cañón-Valencia is geboren in Bogota in 1995. Hij wordt geprezen als de meest beloftevolle jonge cellist van zijn generatie. Zijn voornaamste mentors zijn Henryk Zarzycki in Colombia, James Tennant in New Zealand en Andres Diaz in de USA. Hij startte zijn masterclasses met Wolfgang Emanuel Schmidt aan de Franz Liszt Hochschule für Musik Weimar in oktober 2016. Heden is hij verbonden aan de Kronberg Academy, eveneens met dezelfde docent. Vanaf zijn elfde begon Santiago prijzen te winnen in belangrijke internationale competities, waaronder in 2016 eerste prijs Carlos Prieto en in 2017 derde prijs Koningin Elisabethwedstrijd. Als solist musiceerde hij met orkesten over gans de wereld en werkte eveneens samen met wereldbekende muzikanten, zoals Alisa Weilerstein, Richard Young, Andres Diaz en nog vele anderen. Santiago is meerdere keren uitgenodigd als gastmuzikant aan het Cartagena International Music Festival en was één van de acht wereldwijd geselecteerde cellisten om deel te nemen aan de Verbier Festival Academy 2016.

1 November 2021

Naoko Sonoda werd geboren in Japan. Ze studeerde aan de Toho Gakuen Music Academy met Seiko Ezawa en Mikhail Voskresensky en aan de University of Arts in Berlijn met Rainer Becker. Ze kreeg kamermuzieklessen van Tabea Zimmermann en Natalia Gutman. Na haar studies werd zij aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn en de Franz Liszt Academy of Music ingehuurd als assistent. Een activiteit die ze tot op heden nog steeds uitvoert. Zij is prijswinnaar van verschillende internationale piano en kamermuziekcompetities, waaronder die in Argento en Trieste (Italië) en Łódź (Polen). Solo- en kamermuziekuitnodigingen hebben haar door heel Europa en Azië gebracht en naar festivals zoals het Sleeswijk-Holstein festival en de Festspiele Meckle-Vorpommern. In 2013 ontving zij de award voor “best pianist” in de Internationale Markneukirchen Music Competition, in 2015 in de Ltoslawski International Cello Competition en de XV International Tchaikovsky Competition. In het seizoen 2017-18 zal ze haar debuut maken als collaboratief pianist bij Carnegie Hall in New York en het Teatro Mayer in Colombia, naast andere recitals in Barcelona, Roemenië en Tokio.

Ook Fifty One club Noord-Limburg maakt gebruik van cookies op de website om uw gebruikers ervaring te verbeteren. Indien u op de site wilt blijven kijken, dient u akkoord te gaan, en aanvaard u dus onze voorwaarden.